reklam2 reklam3 reklam4 reklam5 reklam6

Kérdés: Külső pl. más számlázó programból tudok-e állományt importálni a könyvelness programba illetve excel táblázatba tudok e exportálni?

Válasz: Igen, lehet importálni xls csv és dbf állományokat. A import adatok felépítésére van egy kötött formátum. Ezt meg lehet nézni a demóban a Könyvelés/Könyvelési tételek fogadása/Idegen modulból menüpontban, és a felugró képernyőn a jobb felső sarokban található kérdőjelre kell kattintva.

Kérdés: Export- Import ÁFA bevallást képes e készíteni?

Válasz: Igen a program elkészíti a megefelő formátumban és fel is tudja adni az ABEV felé.

Kérdés: A vevő-szállító analitikát látom-e könyvelés közben valahogyan, hogyan tudok "rápontozni" számlákra? Nekem nem sikerült.

Válasz: Könyvelésnél ki kell választani a partnert (az első ablakban), új felvitellel a (második ablakban) az első bizonylat sorra kell kattintani, és egy Enter-t nyomni, akkor a program felkínálja, hogy vevőt vagy szállítót tud kiegyenlíteni. Utána felkínálja az adott partner kiegyenlítetlen számláit. Ebből lehet kiválasztani. Ha rész számláról van szó az automatikus összeg beírás módosítható az összeg. Az első bizonylat az a szám, ami az előírás (vevő, szállító számla)-nak a számlaszáma.

Kérdés: Miért lehet "szöveg"-et két helyre is beírni?

Válasz: Kétszer helyen lehet beírni a szöveget, de ha az első ablakban lévőt szeretnéd a második ablakban lévő szöveghez is beírni, akkor nem kell ezt kézzel beírni, hanem a második ablakban a szöveg soron enterelve automatikusan beírja a szöveget. Az első oldalon lévő szöveg látszik a könyvelt tételek listában a második szöveg pedig pl. a kartotnon soronként.
Egy példában megmutatva pl a banki kivonat feldologzásakor a kivonaton lévő tételeket egy bizonylatban rögzíted ezért a első szöveghez azt írod, hogy banki kivonat xxx nap és a sorok szövegéhez pedig az adott szállító vagy vevői számla kiegyenlítéséhez tartozó szövegét.

Kérdés: A külföldi szolgáltatás és termék Áfá-nak fel tudok venni külön Áfa kódot?

Válasz: Nem áfa kód alapján működik a program, hanem főkönyvi számok alapján. Vagyis például: 4661- Előzetesen levonható áfa, belföldi, 4662- EU-n belüli szolgáltatás igénybevétele. Ezeket kell besorolni, hogy az áfa bevallásba melyik sorba hozza a program automatikusan. Az Alapadatok/ Számlarend/ Bevallás résznél kell a megfelelőt kiválasztani.

Kérdés: Annak a cégnek az állományába, amit még 2012-ben nyitottam meg, most egyáltalán nem tudok belelépni. Kiírja, hogy az év nincs megnyitva, lépjek vissza az előző menübe, ebből csak OK-val lehet kimenni, de utána már olyan ablak jön fel, hogy hiba az cég adatainak megnyitása közben, és a program használhatatlan, semmit nem lehet megnyitni. Abba a cégbe képtelen vagyok belemenni.

Válasz: Mielőtt belép a cégbe alul a dátum mezőben 2012-es pl 2012.12.31 dátumot kell ekkor beírni. Mindig ez a dátum dönti el, hogy a cég melyik évébe szeretne belépni.

Kérdés: Azt szeretném megtudni, hogyan tudok nyomtatni álló lapformátumra ( pl. a főkönyvi kivonatot vagy folyószámlát ) ?

Válasz: A programban nincs külön választási lehetőség álló vagy fekvő formátumra. Valamelyik nyomtatvány fekvő, de valamelyik álló. A folyószámlánál az adatok sokasága miatt a számlánkénti lista fekvő, de az analitikus lista az pl. álló formátumú.

Kérdés: Hogyan lehet megoldani, hogy a nyomtatásnál az általam kiválasztott oldat lehessen csak nyomtatni, ne csak az összeset.

Válasz: A közvetlen nyomtatóra nyomtatás esetén van lehetőség megadni oldaltól-oldalig nyomtatást.